Yaz Düğünleri İçin Elbise Seçiminde Bilmeniz Gerekenler - Eser Giyim

Yaz Düğünleri İçin Elbise Seçiminde Bilmeniz Gerekenler

Yazın yaklaşmasıyla birlikte pek çok çift de düğün hazırlıklarına başlıyor. Elbette, herkes davet edildiği düğüne şık ve göz alıcı bir şekilde katılmak istediği için bir elbise koşuşturması da başlıyor. Bununla birlikte, yaz düğünleri için elbise seçerken belli başlı noktalara da dikkat etmek gerekiyor. Gelin, yaz düğünleri için elbise seçerken bilmeniz gereken bu noktaları beraber keşfedelim!

Vücut Tipinizi Göz Önünde Bulundurun

Vücut tipi, düğün elbisesi seçerken göz önünde bulundurmanız gereken başlıca faktörler arasında yer alır. Herkesin vücut tipinin farklı olduğu düşünülürse, en yaygın vücut şekilleri hakkında bilgi sahibi olmak ve kararınızı buna göre vermek oldukça önemlidir. Bu en yaygın vücut tiplerini elma, armut, dikdörtgen ve kum saati vücut tipi olarak sayabiliriz.

Elma vücut tipi, üst vücudun daha geniş, alt vücudun ise daha ince olduğu, epey yaygın bir vücut tipidir. Elma vücudun en yaygın özelliği, kombinlemenin çoğu vücut tipine kıyasla daha zor olmasıdır. Zira, alt vücudu ön plana çıkaran kıyafetler giymek ve üst vücudu mümkün olduğunca ince göstermeye çalışmak gerekir. Bunu ise yırtmaçlı ve koyu renkli elbiseler ile yapmak en mantıklı seçenektir.

Armut vücut tipi ise kıyafet bulması biraz daha kolay bir vücut tipidir. Genel özelliği geniş bir bacak bölgesine ve daha dar bir üst gövdeye sahip olması olan armut vücut tipi; üst gövdenin hatlarını öne çıkaran elbiseler giymek için idealdir. Dekolteli veya üst kısmı süslü detaylar ile bezeli elbiseler, armut vücut tipli hanımlar için idealdir.

Dikdörtgen vücut tipi, daha kalın belli bir vücut şeklidir. Üst ve alt gövdenin kesin bir şekilde birbirinden ayrılmaması, vücudun tamamen düz bir görünüme kavuşmasına neden olur. Bu sebeple, dikdörtgen vücut tipine sahip hanımların göbek dekoltesi bulunan ve üst ile alt vücudu daha net bir şekilde vurgulayan elbiseler tercih etmesi tavsiye edilir.

Kum saati ise çoğunlukla “ideal vücut” olarak görülen vücut tipidir. Üst ve alt gövdenin dolgun, belin ince olduğu bu vücut tipi, kıyafet seçimi konusunda büyük bir özgürlük sunar. Elbette, vücut hatlarını ve belin inceliğini vurgulayan elbiseler her zaman tercih edilir.

Kendi Tarz ve Beğenilerinize Uygun Bir Elbise Seçin

Elbise seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli faktör de kendi tarz ve beğenilerinizdir. Bu noktada, kendi özgün tarzınızı ve zevkinizi düşünmeli, buna uygun bir kıyafet belirlemelisiniz. Aldığınız elbise tam olarak sizi ve tarzınızı yansıtmalı, giydiğiniz zaman sizin kişiliğinizi harika bir şekilde ortaya koymalıdır.

İçinde olduğunuz elbise içinize sindiği ve o elbiseyi giyerken kendinizi daha rahat hissettiğiniz sürece diğer insanlar üzerinde bıraktığınız etkinin de daha olumlu olacağını bilmelisiniz. Böylece, katıldığınız yaz düğününe çok daha etkileyici ve dikkat çekici bir estetik ile katılabilirsiniz. Bu noktada, tarzınıza uygun bir elbise seçmenin, o elbiseyi daha iyi taşıyacağınız anlamına geldiğini de hatırlamalısınız.

Üzerinize Tam Olan Bir Elbise Alın

Yaz düğünleri için elbise seçerken elbisenin üzerinize tam olduğundan emin olmalısınız. Elbiseler, zarif ve estetik bir görüntü sunmaları için tercih edilir. Dolayısıyla, elbisenin fazla dar veya fazla büyük olması, istediğiniz görünümü yakalamanızın önüne geçer. En çok dikkat etmeniz gereken nokta, elbisenin vücut hatlarınıza tam bir şekilde oturması ve onları vurgulamasıdır. Bu nedenle, istediğiniz etkiyi yaratmak ve şık bir tarz ortaya koymak için üzerinize tam olan bir elbise seçmeye özen göstermelisiniz.

Eğer elbisenizi internetten almayı planlıyorsanız, bedeninizi doğru şekilde ölçmeli ve elbisenin bedenini buna göre belirlemelisiniz. Eğer aldığınız elbisenin bedeni size uygun değilse, elbiseyi satın aldığınız yer ile iletişime geçip değişim yapmayı düşünebilirsiniz.

Düğünün Temasını da Hesaba Katın

Yaz düğünleri için elbise seçerken en çok dikkat etmeniz konulardan birisi de kesinlikle düğünün temasıdır. Katıldığınız düğünün genel atmosferi, düğünde hakim olan renkler ve – eğer varsa – hakim olan tema gibi çeşitli detaylar, elbise seçerken hesaba katmanız gereken faktörlerin başında gelir. Dolayısıyla, bu faktörleri önceden öğrenerek kombininizi buna göre yapmanız, düğün ile uyumlu bir elbise seçmenize ve tarzınızı şık bir şekilde ortaya koymanıza olanak tanır.

Doğru Aksesuar Seçimi Yapmaya Özen Gösterin

Aksesuar seçimi de yaz düğünleri için elbise seçerken özen göstermeniz gereken konular arasındadır. Kombininizin genel temasını belirleyen detayın aksesuar seçimi olduğunu düşünürsek doğru aksesuar seçiminin önemini daha iyi vurgulamış oluruz. Zira, aksesuarlar, giydiğiniz elbiseden bağımsız olarak dikkat çekici parçalar olarak öne çıkar. Dolayısıyla, doğru aksesuar kullanımı istediğiniz etkiyi yaratmanızı ve tarzınızı gözler önüne sermenizi mümkün kılar.

Elbette, söz konusu doğru aksesuar seçimi olduğunda yapmanız gereken şey renk ve tema olarak kombininiz ile uyumlu parçalar seçmektir. Küpe ve kolye gibi aksesuarlar seçerken daha esnek olma imkanınız bulunsa da çanta veya ayakkabı seçerken çok daha dikkatli olmalısınız.

Ayakkabı Kombinin Yarısıdır

Hazır ayakkabılardan bahsetmişken kombin yaparken en çok dikkat edilmesi gereken konulardan birisi olan bu parçadan biraz daha bahsedebiliriz. Her ne kadar uzun elbise giyerken ayakkabılar fazla ön planda olmasa da mini abiye elbise gibi daha küçük parçalar ile birlikte giydiğiniz ayakkabıların önemini ne kadar vurgulasak azdır. Zira, ayakkabılar, kombininizi tamamlamakla kalmaz, diğer kişiler üzerinde bıraktığınız etkiyi de önemli ölçüde etkiler. Doğru ayakkabı seçimi, boyunuzu daha büyük gösterip vücut hatlarınızın daha belirginleşmesini sağlayabilir. Ayrıca, doğru ayakkabı kombini ile elbisenizin tarzını da pekiştirebilir, düğündeki dikkatleri kolaylıkla üzerinize çekebilirsiniz. Elbette, ayakkabı seçerken elbisenizle ve diğer aksesuarlarınız ile uyumlu bir parça seçmeye büyük önem vermelisiniz.