Zarif ve Sofistike 40 Yaş Üstü için Abiye Modelleri - Eser Giyim

Zarif ve Sofistike 40 Yaş Üstü için Abiye Modelleri

Söz konusu doğru abiyeyi seçmek olduğunda zarif ve sofistike parçalara odaklanmak şarttır. Bu noktada, her hanım, diledikleri abiye seçeneği ile özel gecelere ve davetlere kendi özgün tarzlarını katabilir. Özellikle söz konusu 40 yaş üstü hanımlar olduğunda doğru abiye modelini seçmek son derece önemlidir. Zira, doğru abiye seçimi, kişiliğinizi ve yaşam tarzınızı tam anlamıyla yansıtmanın anahtarıdır.

Özellikle düğün ya da nişan için giydiğiniz abiyelerin şık bir görünüme sahip olması son derece önemlidir. Özellikle nişan için abiye elbise bakan hanımlar, zarif ve sofistike bir elbise seçmeye özen göstermelidir. Öyleyse, gelin, 40 yaş üstü hanımlar doğru abiye modelini nasıl seçebilir keşfedelim!

Vücut Tipinize Göre Abiye Seçimi

Her kadının vücut tipi kendine özgüdür. Bu nedenle doğru abiye seçimini yaparken vücut tipinizi göz önünde bulundurmaya ve buna göre bir karar vermeye özen göstermelisiniz. Aşağıda, kadınların sahip olduğu en yaygın dört vücut tipini bulabilirsiniz:

Elma Tipi Vücut

Üst vücudun alt vücuda göre daha geniş olduğu elma vücut tipi, en yaygın vücut tipleri arasında yer alır. Bu vücut tipine sahip olan hanımların genellikle dikkati bacaklara çeken elbiseler tercih etmesi önerilir. Bunun yanında, A kesim elbiseler ya da V yakalı modeller de üst bedeni daha ince göstermek için tercih edilebilir. Beli daha zarif bir şekilde ortaya çıkaran elbiseler de tercih edilebilir.

Armut Tipi Vücut

Geniş kalçalara ve ince bir üst vücuda sahip olan armut vücut tipi; dikkatleri üst bedene çeken straplez ya da omzu açık modeller tercih etmelidir. Tıpkı elma vücut tipinde olduğu gibi A kesim ya da prenses kesim elbiseler, armut vücut tipi için de son derece idealdir. Zira, bu çeşit elbiseler, üst ve alt vücut arasındaki dengeyi daha iyi korur. Üst kısmı detaylı olan elbiseler de armut vücut tipi için idealdir.

Kum Saati Tipi Vücut

Bel, kalça ve göğüs hatları belirgin olan kum saati vücut tipi; çoğu kişi tarafından “ideal vücut” olarak görülür. Bel hatlarını ortaya çıkaran elbiseler tercih edebilir. Vücut kıvrımlarını vurgulayan balık etekli elbiseler de bu vücut tipine sahip hanımların başlıca tercihleri arasında yer alır. Aynı şekilde kalem kesim veya kemer detaylı modeller de kum saati vücut tipi için idealdir.

Dikdörtgen Tipi Vücut

Bel ve kalçaların neredeyse aynı genişlikte olduğu dikdörtgen vücut tipi, atletik ancak ince bir yapıya sahiptir. Kum saatine benzer bir şekilde kombinlenebilen dikdörtgen; bel bölgesini vurgulayan elbiseler tercih etmelidir. Bel kısmında drape detaylı ya da katlı etekler tercih ederek vücuda hacim katmak mümkündür. Bunun yanında, tek omuzlu elbiseler de üst vücudu öne çıkararak daha dengeli bir görünüm ortaya koyar.

Siz de yukarıdaki vücut tiplerinden hangisine sahip olduğunuzu öğrenerek kombinlerinizi çok daha rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Özellikle doğru kesimde ve tasarımda elbiseyi seçerek eşsiz bir tarz ortaya koyabilirsiniz.

Sizi 20 Yaş Genç Gösterecek Abiye İpuçları

Hangi yaşta olursa olsun, her kadının başlıca arzusu genç ve enerjik görünmektir. Bu noktada, doğru abiye seçimi sayesinde yalnızca şık bir tarz değil, aynı zamanda genç ve dinamik bir görünüm de ortaya koymuş olursunuz. Aşağıda, sizi 20 yaş genç gösterecek abiye ipuçlarını bulabilirsiniz:

1. Canlı Renkler Kullanın

Çoğu kişi koyu renklerin zarif ve klasik bir tarza sahip olduğunu düşünür. Halbuki, canlı renkler, çok daha geç ve enerjik bir tarz ortaya koymanızı sağlar. Bu noktada, fuşya, turuncu, zümrüt yeşili ya da safir mavisi gibi cesur ve canlı renkler tercih edebilirsiniz.

2. Modern Kesim ve Detaylar

Eğer daha genç bir görüntü ortaya koymak istiyorsanız, klasik ve sade kesimlerde ziyade daha modern detaylara sahip abiyeler tercih edebilirsiniz Özellikle omuz dekolteli, asimetrik kesimli ve yüksek yırtmaçlı elbiseler giyerek çok daha genç ve şık bir görünüm yakalayabilirsiniz.

3. Minimal Aksesuarlar

Doğru aksesuar seçimi, daha genç bir görünüm ortaya koymak için şarttır. Bu noktada, abartılı mücevherler yerine minimal ve zarif takılar kullanabilirsiniz. Özellikle daha ince bilezikler veya zarif kolyeler tercih ederek abiyenizle uyumlu bir görünüm ortaya koyabilirsiniz.

4. Doğru Kumaş Seçimi

Eğer abiyenizin daha genç ve enerjik bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız, doğru kumaş seçimine odaklanmalısınız. Şifon, ipek ya da tül gibi kumaşlar, özellikle hareket halindeyken daha zarif bir akış yakalamanızı sağlar.

5. Bel Detayları

Söz konusu doğru elbiseyi seçmek olduğunda bel detaylarına özen göstermelisiniz. Kemerli veya beli drapeli elbiseler; belinizi vurgulayarak çok daha genç ve fit bir görünüm yakalamanızı sağlar. Bunun yanında, yüksek belli kesimler de daha uzun görünmenize yardımcı olur. Özellikle tesettür abiye elbise bakanlar bel detaylarına önem vermelidir.

6. Saç ve Makyajda Genç Dokunuşlar

Saç ve makyajınız da abiyeniz üzerine son derece önemlidir. Saçınızın görünüm, abiyenizle bütünleşerek çok daha genç bir görünüm yakalamanıza yardımcı olur. Özellikle doğal dalgalı saçlar, topuzlar veya yarım toplu modeller tercih ederek şık ve genç bir stil elde edebilirsiniz. Söz konusu makyaj olduğunda ise daha çok pastel tonlar tercih ederek taze bir görünüm yakalayabilirsiniz.